Hoe vul je het verplichte opdrachtformulier in voor een asbestinventaris?

Een opdrachtformulier voor een asbestinventaris is het startpunt voor het initiëren van de inventarisatieprocedure. Dit formulier legt de basis voor het werk van de gecertificeerde asbestdeskundigen en zorgt ervoor dat alle relevante informatie wordt verstrekt voor een grondige inventarisatie.

Het invullen van een opdrachtformulier omvat verschillende stappen:

  1. Identificatie van de aanvrager: Vul de gegevens in van de persoon of organisatie die verantwoordelijk is voor het aanvragen van de asbestinventaris.

  2. Gegevens van het gebouw: Verstrek details over het gebouw of de constructie waarvoor de inventaris wordt aangevraagd, zoals het adres, type gebouw, en eventuele specifieke kenmerken.

  3. Doel van de inventarisatie: Geef aan waarom de inventarisatie nodig is, bijvoorbeeld voor renovatieplannen, verkoop of gewoon als onderdeel van reguliere veiligheidsmaatregelen.

  4. Toegankelijkheid: Beschrijf de toegankelijkheid van het gebouw en eventuele beperkingen die van invloed kunnen zijn op het inventarisatieproces.

  5. Aanvullende informatie: Voeg eventuele extra informatie toe die relevant kan zijn voor de asbestdeskundigen, zoals eerder uitgevoerde werkzaamheden of bekende asbesthoudende materialen.

  6. Handtekening: Onderteken het formulier om akkoord te gaan met de inventarisatie en de bijbehorende kosten.

Het correct invullen van het opdrachtformulier is essentieel om ervoor te zorgen dat de asbestdeskundigen alle benodigde informatie hebben om een grondige inventarisatie uit te voeren. Zodra het formulier is ingediend, kan het plaatsbezoek worden ingepland en kan het proces van asbestidentificatie beginnen.

Hoe verloopt een asbestinventaris?